Rechtenvrije foto Schierstins

 

De Schierstins: expositie Flora


Bloemen staan centraal op de kunstexpositie Flora. Vijf kunstenaars laten zien hoe op een of andere manier de bloem hen betovert. Tegelijk bloeien in de tuin van de Schierstins vele stinzenplanten. De Schierstins is eerst nog alleen in het weekend open – vrijdags en zaterdags van 10.00 tot 16.00 uur, zondags van 13.00-16.00 uur, maar vanaf 1 april elke middag, met uitzondering van maandag en tijdens bijzondere activiteiten. Een van de deelnemers is Grietje Huisman (1962, dochter van...) uit Tjerkwerd (zie afb.)

Vrijdagavond 24 maart: "Stabij", Douwe Kootstra vertelt, Tibbe Hooghiemstra toont tekeningen

24 maart: Douwe Kooistra (ynterview, fertelling, foardracht): Stabij, in fleurige fertoaning

Wandelen

Luisterwandeling Fries Museum: het Fries Museum heeft bij de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur (t.m. 7 mei 2023) een vijftal "luisterwandelingen" geïntroduceerd. Een ervan begint bij de Schierstins. Men kan op elk moment starten bij de poort, mits in het bezit van een QR-code. Het FM wijst erop dat de beleving completer is tijdens de openingstijden van de stins.Na wandelroute 1 door het dorp heeft Stichting De Schierstins een nieuwe route uitgestippeld, die over de periode van de Duitse Bezetting gaat. Het gaat om een traject met informatie over oorlogsslachtoffers, een Joodse onderduiker, een vroege verzetsman, evacuees en een hinderlaag voor Duitse soldaten.

De beschrijvingen kunnen aan de balie gehaald worden als de Schierstins open is. Daarnaast liggen ze in een speciale brievenbus aan het hek. Zo mogelijk volgen er na deze route nog meer wandelbeschrijvingen. Start van de route is het parkeerterrein van de Schierstins aan de Haadstrjitte 1 te Feanwâlden. De route kan ook gefietst worden. Het gaat naar eigen keuze om een 4 of 6 kilometer lang traject. De prijs is 2,50.