Detail kamerscherm

 

Princessehof: gesloten wegens lockdown


Vooralsnog tot 14 januari

Na heropening:

In het Princessehof is de grote tentoonstelling Korea, poort naar een rijk verleden gaande tot en met 21 augustus 2022 . Er worden topstukken getoond uit het Nationaal Museum in Seoul, maar ook muziekinstumenten en kostuums van het Gugak Centre (Seoul) en het Museum voor Volkenkunde (Leiiden). Tijdslot reserveren.

Yoon Seok-hyeon: Ott / Another paradigmatic ceramic t/m 8 mei 2022 Designtentoonstelling met werk van Yoon Seok-hyeon (Korea, 1992). Geglazuurd keramiek is niet recyclebaar en eindigt meestal op de stortplaats. In de zoektocht naar een alternatief voor giftige glazuur, kwam de conceptueel ontwerper uit bij de traditioneel Koreaanse techniek ‘Ott’, het glazuren met natuurlijk lakmateriaal door middel van houthars.

Morten Løbner Espersen: Forbidden Fruit t/m 8 mei 2022 Solo-expositie met werk van de Deense kunstenaar Morten Løbner Espersen (Aalborg, 1965). Kenmerkend aan zijn keramiek is de spanning tussen vorm en oppervlak. Rijke glazuren, waarin textuur en uitbundige kleuren centraal staan.

EKWC@Princessehof: Meekyoung Shin t/m 31 juli 2022 Meekyoung Shin (Zuid-Korea, 1967) keert terug naar het Princessehof. De tentoonstelling laat nieuw werk zien, waarin Shin de grenzen opzoekt tussen natuur en kunst. Voor haar nieuwe Megalith Series liet ze zich inspireren door de schepping van steen uit klei. Shin maakte het werk in sundaymorning@ekwc in Oisterwijk. Het

meer informatie »