Princessehof: Princessedag 23 juni


Op 23 juni is het Princessedag. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn van harte uitgenodigd op dit feestje van Prinses Marijke en haar hofhouding. Uitgedost in hun mooiste kostuum wordt er op koninklijke wijze geknutseld, gedanst en gesmikkeld. Deelname aan de Princessedag is gratis en zowel voor jongens als voor meisjes.

Nieuw: Tilman Meyer - Faje: zeven keramieken industriële containerschepen (EKWC@Princessehof). Plus een in Japan vervaardigde zeppelin van porselein.

et volgende antiekspreekuur is op 4 september en 11 december.

Op de benedenverdieping: Made in Holland, de grote tijdelijke tentoonstelling, tot en met 30 juni. Een rondleiding over Made in Holland, door Karin Gaillard, is er op 13 juni (13.30 uur).

En op de tweede verdieping:

- Design#4, Jelle Mastenbroek. Twee installaties. Na een druk op de knop produceert de zelfspelende piano annex porseleinkast fascinerende composities, terwijl u voor een tweede installatie, Splendour Lender, een euromunt nodig hebt. Maar die krijgt u terug! (Tot en met 27 oktober 2019)

- Galerie De Witte Voet, 1975 - 2017. Deze Amsterdamse galerie is al meer dan veertig jaar een begrip. Eigenaar en oprichter Annemie Boissevain ontvangt dit jaar de Van Achterberghprijs. Ter gelegenheid van deze onderscheiding toont Keramiekmuseum Princessehof van 8 december 2018 tot en met 27 oktober 2019 een selectie werken als eerbetoon aan de inmiddels gesloten galerie.