Dekema State: avondconcert 31 augustus


Het was er altijd gezellig’, Jan van Wageningen. 1950- 1970. Dit jaar wordt er een kleine tentoonstelling gewijd aan Jan van Wageningen (1918-1979) , de voorlaatste slotheer van Dekema State. Deze kleine tentoonstelling, op de zolder van Dekema State, schetst aan de hand van familiefoto’s en herinneringen een beeld van de periode dat Jan en zijn vrouw Greta het oude huis bewoonden en er een gastvrij onthaal boden aan talloze bezoekers, vrienden en bekenden: ‘Het was er altijd gezellig’.

Op 17 en 30 augustus zal Dekemastate gesloten blijven vanwege huwelijksvoltrekkingen.

Op een hopelijk zomerse zaterdagavond, 31 augustus a.s., organiseert Dekema State een Simmerjûn-concert met het zang-en-harpduo Angelpact, bestaande uit Annebet Brongers en Petra Rosa. Annebet is de kleindochter van Greta Pronk, die samen met Jan van Wageningen bijna twintig jaar op Dekema State woonde. Zij zingt en wordt begeleid door Petra op harp. Het repertoire bestaat uit Engelse en Nederlandse luisterliedjes met covers van o.a. Paul de Leeuw, Marco Borsato, Barbara Streisand, Bette Midler en Boudewijn de Groot. Het concert wordt in de open lucht gegeven. Bij slecht weer wordt waarschijnlijk uitgeweken uit naar de kerk van Jelsum. Leden van de Vereniging Vrienden en Vriendinnen van Dekema State en de vrijwilligers hebben gratis toegang op vertoon van de Dekema-pas. (zonder introducé)

Open Monumentendagen: 14 en 15 september. Gratis toegang. De verwachting is dat in dit weekend de reizende tentoonstelling 11Fountains de boerderij Boersma Zathe (die verbonden is met Dekema) zal aandoen.

De Dekema-lezing is op 21 november in de kerk van Jelsum. De lezing heeft een schilderij als onderwerp, namelijk een schilderij dat vroeger op Dekema hing en werd toegeschreven aan Rembrandt. Die toeschrijving is al langer verleden tijd, maar sindsdien is het onderzoek wel voortgeschreden.

meer informatie »