Nieuws en agenda

Wij zenden u graag onze digitale Nieuwsbrief toe. Meld u aan; er vloeien geen verplichtingen uit voort.

Beelden achter Lycklamahûs. Foto Peter Nieuwenhuijsen

Luchtje scheppen bij staten en stinzen: Fryslân Midden en Zuid

Een luchtje scheppen mag, mits niet in een groep en mits het niet te druk wordt. De staten en stinzen bieden ruimte voor een ommetje. Bijvoorbeeld in Beetsterzwaag, achter en tegenover het Lycklamahûs, en in het vele groen bij Harinxmastate en Lauswolt.  Net zoiets voor Oranjewoud, bijvoorbeeld de Overtuin,  maar natuurlijk ook de rest van het Parklandschap. Van It Fryske Gea de Jongemastate (Raerd), en in Joure het park Heremastate. Tot slot ook , het groen rond Epemastate (Ysbrechtum). 

Lees verder
Holwortel bij MArtenastate, 1 april 2020. Foto Anoesjka Duinstra

Luchtje scheppen bij staten en stinzen: Fryslân Noord

Een luchtje scheppen mag, mits niet in een groep(je) en mits het niet te druk wordt. De staten en stinzen bieden ruimte voor een ommetje. Vijversburg (Tytsjerk), Staniastate (Oentsjerk), Martenastate (Koarnjum). Dekema State (Jelsum), Philippusfenne (Kollum), tuin Museum Martena (Franeker). Tuin Poptaslot, Marsum (soms open). Schierstins (Feanwâlden), Rinsmastate (Driezum).

Lees verder
Vijversburg: vijf ooievaars. Foto Peter Nieuwenhuijsen.

Vijversburg: 30 hectare toegankelijk

Park Vijversburg is open. Een kaartje kost voor iedereen € 2,50. Maar let op de tarieven voor wie een jaarkaart koopt ("vriend wordt"). . 

De theesalon (normaal zondag vanaf 11 uur) is de komende weken gesloten.

Lees verder

Word donateur door het boek te kopen

Aanbieding: het boek van Rita Radetzky (€ 24,95) plus het donateurschap voor 2020 (€ 15,00): samen voor € 30,00.. Meld u aan via het formulier linksboven (verander 'niet donateur worden in 'donateur worden'). Er komt dan een e-mail met de vraag of u op de aanbieding wilt ingaan.

 

Lees verder

Nieuw Boerderijenfonds

Op deze website staan ook enkele boerderijen, zoals degene die stinsresten bevatten en degene die achter een monumentale poort zijn gebouwd. Daarom is het bericht over een nieuw Boerderijenfonds ook hier interessant.

Lees verder

Vrijstelling leges

In de Nieuwsbrief van de Friese Boerderijenstichting is een uitleg gepubliceerd over de vrijstelling van leges voor een ontheffing van de Wet natuurbescherming, nodig voor het uitvoeren van onderhoud of renovatiewerkzaamheden.

Lees verder