Princessehof: Made in Holland en meer (zoals een lezing over Delfts aardewerk)


De vaste collectie van het Princessehof is sinds kort te zien op de eerste verdieping onder de titel Van Oost naar West.

Made in Holland: 400 jaar wereldmerk

Te zien t/m 30 juni 2019


Een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Ontdek hoe Nederland een wereldspeler is geworden op het gebied van keramiek, aan de hand van imposante bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en de eigenwijze ontwerpen van designers als Maarten Baas. Lees meer.

Tattoo & Ceramics: EKWC@Princessehof

Te zien t/m 25 november


Toonaangevende tattoo artists werkten speciaal voor deze tentoonstelling met een nieuwe ondergrond: porselein. De tattoo artists variëren in stijl en techniek. Van een handpoke artiest met Noorse mythologische designs tot het Engelse duo Expanded Eye met strakke lijnen tot uitgebreide avant-garde composities. Bekijk de resultaten nu in het museum. Lees meer.

Johan Tahon: Monk

Te zien t/m 25 november

Bekijk het figuratieve werk van de toonaangevende Vlaamse kunstenaar Johan Tahon (1965) nu in het Princessehof. Het is Tahons eerste museale solotentoonstelling met keramisch werk. De kunstenaar toont contemplatieve figuren en albarelli (apothekerspotten), aangevuld met kleinsculptuur. Lees meer.

Design #3: Floris Wubben

Te zien t/m 25 november

Zelfontworpen machines stellen Floris Wubben in staat om snel en seriematig objecten te produceren. Toch levert hij geen massaproducten af: door de telkens wisselende manier waarop Wubben de machines bedient, is elk ontwerp uniek en onvoorspelbaar. Daarmee balanceert zijn werk tussen het functionele en het sculpturale. Lees meer.

Rondleiding Aziatische keramiek

29 november


Conservator Eline van den Berg geeft een aantal rondleidingen in de vaste opstelling met de focus op de Aziatische keramiek. Lees meer.

Lezing Delfts Aardewerk

10 november


Jaap Jongstra, kunsthistorisch gespecialiseerd in Europese keramiek, vertelt op 10 november alles over Delfts aardewerk. Een mooie verdieping op de tentoonstelling Made in Holland: 400 jaar wereldmerk. Lees meer.

Taxatiedag: art nouveau en art deco

17 november


Heeft u zich altijd al afgevraagd wat die art-nouveaukom in uw vensterbank eigenlijk waard is? Of de set art deco vazen die u heeft geërfd? Kom dan naar de taxatiedag op zaterdag 17 november en laat uw objecten taxeren door Frans Leidelmeijer, bekend van Tussen Kunst&Kitsch. Onze conservator zit bovendien klaar om u alles over de achtergrond van uw objecten te vertellen. Lees meer.

Lezing Dutch Design

23 november


Victoria Anastasyadis, design­historicus, vertelt op vrijdag 23 november alles over Dutch Design. Een mooie verdieping op de tentoonstelling Made in Holland: 400 jaar wereldmerk. Lees meer.

Kleiworkshop: kleine vazen

25 november


In de workshop Kleine Vazen zijn we geïnspireerd door het Maastrichts Aardewerk uit de jaren ’30. De opgelegde versieringen zijn kenmerkend. Onder leiding van docent Dineke Taal gaat u vaasjes opbouwen met ringen klei, een wereldwijd beproefde techniek. We laten onze fantasie de vrije loop met de decoraties van opgelegde klei

meer informatie »