Princessehof: Made in Holland en bij Escher thuis.


De vaste collectie van het Princessehof is sinds kort te zien op de eerste verdieping onder de titel Van Oost naar West. De imposante tijdelijke tentoonstelling, op de begane grond, is getiteld Made in Holland. Daarnaast is er nog een kleine tentoonstelling Bij Escher thuis: ​het Princessehof is immers ook het geboortehuis van M.C.Escher (NB de grote Escher-tentoonstelling is in het Fries Museum!). .

Met Made in Holland: 400 jaar wereldmerk presenteert het Princessehof vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Aan de hand van bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en de eigenwijze ontwerpen van designers als Maarten Baas kunt u ontdekken hoe Nederland een wereldspeler is geworden op het gebied van keramiek. Op 9 en op 29 september geeft conservator Karin Gaillard een lezing bij de door haar ingerichte tentoonstelling. Deze is voor museumkaarthouders. Inlichtingen aldaar.

Maurits Escher werd in 1898 geboren in het Princessehof. Aanhakend op de grote tentoonstelling Escher op reis in het Fries Museum is de presentatie Bij Escher thuis is te zien.

meer informatie »