Princessehof in de voorjaarsvakantie


In de voorjaarsvakantie:

Van 19 tot en met 23 februari van alles voor kinderen. Een workshop voor volwassenen op 24 februari: Wad is klei. U werkt met kleislib uit de Waddenzee.

En op 28 februari een rondleiding Van Oost naar West (de naam van de vaste collectie), door conservator Eline van den Berg.

Op de begane grond is de grote tijdelijke tentoonstelling:

Made in Holland: 400 jaar wereldmerk

Te zien t/m 30 juni 2019

Een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design. Ontdek hoe Nederland een wereldspeler is geworden op het gebied van keramiek, aan de hand van imposante bloempiramides, kleurrijk boerenbont, populair Gouds plateel en de eigenwijze ontwerpen van designers als Maarten Baas. Lees meer.

Voorts de tentoonstellingen helemaal boven:

- Lennart Lahuis, Landscapes. Monumentale natte kleitabletten. Tot en met 2 maart.

- Design#4, Jelle Mastenbroek. Twee installaties. Na een druk op de knop produceert de zelfspelende piano annex porseleinkast fascinerende composities, terwijl u voor een tweede installatie, Splendour Lender, een euromunt nodig hebt. Maar die krijgt u terug!

- Galerie De Witte Voet, 1975 - 2017. Deze Amsterdamse galerie is al meer dan veertig jaar een begrip. Eigenaar en oprichter Annemie Boissevain ontvangt dit jaar de Van Achterberghprijs. Ter gelegenheid van deze onderscheiding toont Keramiekmuseum Princessehof van 8 december 2018 tot en met 27 oktober 2019 een selectie werken als eerbetoon aan de inmiddels gesloten galerie.