Nieuws en agenda

Zie voor activiteiten en evenementen ook de tab 'LF2018' hierboven

Wij zouden u graag onze digitale nieuwsbrief toesturen. Enkele keren per jaar vermelden wij daarin nieuws en nieuwtjes omtrent de staten en stinzen, plus een agenda van wat er de komende periode aan gebeurtenissen en evenementen op stapel staat. Er vloeien uit uw aanmelding geen verplichtingen voort.

Ald Slot sluit

Museum It Ald Slot in de Roordastate te Wergea is ermee opgehouden. De Inboedel en het huis worden te koop aangeboden. 

Lees verder

Princessehof: Made in Holland. Nieuwe exposities.

De vaste collectie van het Princessehof is te zien op de eerste verdieping onder de titel Van Oost naar West. De huidige tijdelijke tentoonstelling is getiteld Made in Holland. Op 8 december zijn drie nieuwe exposities geopend. 

Het volgende antiekspreekuur is op 12 december. 

 

Lees verder

Martenastate Koarnjum: vijfduizend blue bells. Excursiedata bekend.

Leerlingen van De Swirrel in Britsum hebben de eerste vijf duizend stinzenflorabollen geplant binnen een van de takkenrillen die zijn aangebracht in de nieuwe terreindelen van Martenastate. Het gaat hier om de blauwe boshyacint, en wel de variant die in Engeland bekend staat als bluebells.

Het excusieprogramma voor 2019 is al bekend. 

Lees verder

Het boek der Staten en Stinzen

Op 2 februari 2018 is het nieuwe boek over staten en stinzen van Rita Radetzky verschenen: <Staten, stinzen en buitenplaatsen in Friesland. "Plaatsen van verdediginge als wel tot aangename en gemaklijke wooningen gebouwd". Via ons e-mailadres statenstinzen@outlook.com te bestellen!

Lees verder