Schierstins: Audiovisuele expositie Iepen Doarp; 30 december gezellige midwinteravond


Iepen Doar(p), het project dat eerder dit jaar online en op radio en televisie bij Omrop Fryslân 129 portretten van alle inwoners uit Feanwâldsterwâl publiceerde, gaf met een boekpresentatie het startsein voor een audiovisuele expositie. Op de expositie, samengesteld door Aukje Litjens, zijn foto’s en audiofragmenten uit Iepen Doar(p) terug te horen en zijn diverse attributen uit het dorp te zien. Ook worden historische foto’s en schilderijen van het dorp geëxposeerd.

De beelden in het Iepen Doar(p)-fotoboek zijn gemaakt door de fotografen Tryntsje Nauta en Marieke Kijk in de Vegte. De verhalen zijn vastgelegd door Hester Heite, Sippy Tigchelaar en Sjoerd Litjens. Het multimediale project Iepen Doar(p) - Feanwâldsterwâl, onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018, is online vanuit 73 verschillende landen gevolgd en kreeg lokale, regionale, nationale en internationale media-aandacht.

Op de website www.iependoarp.eu zijn alle 129 audiovisuele portretten terug te zien en luisteren.

Voorts: zondag 30 december 2018

Gezellige Midwinter'avond' met verhalen door Douwe Kootstra en folkmuziek van Reizger. Aanvang: 16.00 uur

Douwe Kootstra is al jaren verteller van een breed scala aan binnen- en buitenlandse volksverhalen. Een van zijn specialisaties zijn de bijzondere verhalen uit de noordoostelijke Friese Wouden. Reizger is een Friese folkband. De band maakt Fries- en Engelstalige muziek, waarbij de eigen liederen in het Fries zijn. De band uit Gaasterland gebruikt behalve de eigen zangstemmen diverse instrumenten: banjo, contrabas, akoestische en basgitaar, mandoline, mondharmonica en viool. . Behalve de Engelstalige folk, put de band ook uit de Zuid-Europese traditie.

meer informatie »