Schierstins: vr. 15 dec. - 'Feanwâlden en de tram'. Lezing door Jan van Zinderen en Pieter Terpstra.


Expositie: Durk de Boer. Durk de Boer heeft voor het eerst in zijn 78-jarige leven een volwaardige expositie. Hij toont abstracte schilderijen, modeltekeningen en beelden van speksteen. De in Joure wonende De Boer heeft een achtergrond als architect. Zo’n 20 jaar is hij nu bezig met tekenen en schilderen. De tentoonstelling duurt tot en met 10 december.

Vr. 15 dec. - 'Feanwâlden en de tram'. Lezing door Jan van Zinderen en Pieter Terpstra (met rijdend materieel 1910 - 1955) Na deze lezing begint de gelijknamige tentoonstelling. Gjalt Kootstra uit Haren heeft een unieke spoorbaan met rijdende tram op schaal. ehalve deze trambaan toont Kootstra vele mooie modeltreinen, kaart en boeken. Op zaterdag 16 dec., op Tweede Kerstdag en op vrijdag 29 dec. rijden de tram en een trein!

-Het cultureel historisch centrum in Feanwâlden is dinsdags t/m zondags open van 13.30-17.00 uur, zaalverhuur, concerten en dergelijke voorbehouden. Behalve de wisselexpositie zijn ook de permanente exposities van ‘Het Laatste Torenkasteel’ en de auteur Theun de Vries te bezichtigen.

meer informatie »