Dekema State: oktober Kindermaand


In oktober (Kindermaand) hebben kinderen gratis toegang tot de state. Alle weekenden is Dekema State in Jelsum open van 13-17 uur. Verkleden maar!

Expositie 'Op een oude fiets...'. Op de state stond altijd al de fiets van Hendrik Ludolf van Wageningen (1868-1944). In samenwerking met de historische Fietsgroep Noord, die een aantal artikelen en nog meer mooie oude fietsen ter beschikking heeft gesteld, is nu een tentoonstelling rondom deze fiets gebouwd. Ook het schoolplatenmuseum in Deinum werkte mee, evenals Dekema-vrijwilliger Piet de Jong, die de fiets van zijn vader uit de jaren dertig altijd heeft gekoesterd.

Op donderdag 23 november vindt net als vorig jaar een Dekema-lezing plaats. Spreker is de kunsthistoricus drs. Ben Olde Meijerink. Als architectuur- en bouwhistoricus is hij betrokken geweest bij het onderzoek naar de gipsbeelden (kariatiden) die gevonden zijn onder de vloer en in de kelder van Dekema State, en hij zal daar in zijn lezing aandacht aan besteden. Eveneens was hij betrokken bij het onderzoek naar bouwsporen om inzicht te krijgen in de ouderdom en de vorm van Dekema State.U moet u hiervoor aanmelden via info@dekemastate.nl De lezing is in de kerk; het aantal plaatsen is uiteraard gelimiteerd.